Archive
 
 
  Topic: nothing on 80 mtr band (3 replies)
#1     Mon Oct 02, 2006 12:43 pm
G7URW
UK
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 5
Subject: nothing on 80 mtr band

:? hi there,
I cannot see a bar or anyhting on 18mtr, even though I know, from my radio that it is active. I always connect to 3.666 at 10 AM, the radio is fine but QSO is not showing anyhting. Am I in the wrong spot, or something.
__________________
#2     Mon Oct 02, 2006 1:25 pm
VE3EFC
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 724
Subject:

The virtual ionosphere does not show what is happening on the real ionosphere.
__________________
#3     Mon Oct 02, 2006 2:22 pm
G7URW
UK
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 5
Subject:


VE3EFC wrote:
The virtual ionosphere does not show what is happening on the real ionosphere.


What does that mean. I am sorry for being so ignorant but I try to set it up for my husband, Nigel who had a stroke.
What should I do?, please.
__________________
#4     Mon Oct 02, 2006 8:07 pm
VE3EFC
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 724
Subject:

Try calling CQ on frequency 14.200. Somebody may answer you.
Try looking for little blue spikes on the band scope then tune in these spikes.
Usually the 14 Mhz band is the most active.

If it is difficult to use the mouse, use the keyboard Up / Down arrow keys to tune the frequency and use the keyboard PageUp / PageDown keys to change the band. The keyboard Left / Right arrow keys will adjust the sound volume.
__________________




Copyright ©2013 Cormac Technologies Inc.